De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet. Bekijk alle favorieten via het menu.
Blog

Voordelen en nadelen van werken in de buitenlucht

21 december 2023
Hanna van de Ruitenbeek

Wind, neerslag, hagel en sneeuw, maar ook zonneschijn vergezeld van een zacht briesje. Voor diegenen die zich in de buitenlucht begeven, zijn dit dagelijkse fenomenen. Werken in de buitenlucht brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee, en we hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Of je nu een tuinman, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent, het zijn allemaal beroepen waarbij je in de buitenlucht aan de slag gaat. Perfecte keuzes als je een afkeer hebt van kantoorwerk. Bij het overwegen van een baan of beroep is het verstandig zowel de positieve als negatieve aspecten in overweging te nemen.

De voordelen van werken in de buitenlucht

  1. Het weer: Als kantoorwerk je saai en eentonig lijkt, is een baan in de buitenlucht wellicht de juiste keuze. Op zonnige dagen kun je fluitend aan het werk zijn, genietend van je omgeving. Wat is er mooier dan werken terwijl je de natuur om je heen ervaart?
  2. In beweging: Buiten werken betekent waarschijnlijk meer fysieke activiteit dan bij een kantoorbaan. Het werk kan veeleisender zijn, met tillen, graven en bukken, waardoor je meer in beweging bent. Frisse lucht en zonlicht dragen hier ook aan bij, en de variatie in werkzaamheden kan leiden tot meer beweging.
  3. Gezond: Werken in de buitenlucht is gezonder vanwege de frisse lucht en de mogelijkheid om vitamine D op te nemen wanneer de zon schijnt. Blootstelling aan natuurlijk licht kan de slaap verbeteren en zorgen voor een gezonder slaap-waakritme.

De nadelen van werken in de buitenlucht

  1. Het weer: Hoewel het zonnetje kan schijnen, kun je ook te maken krijgen met vrieskou, stevige stormen, hagelbuien en sneeuwval. Werken onder dergelijke omstandigheden kan een nadeel zijn, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
  2. Veiligheidsrisico’s: In tegenstelling tot het veilige kantoorleven, brengt buitenwerken veiligheidsrisico’s met zich mee, vooral bij werk op hoogte of in extreme weersomstandigheden. Het is van groot belang om de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.
  3. Beperkte toegang tot faciliteiten: Een nadeel van werken in de buitenlucht is de beperkte toegang tot faciliteiten zoals toiletten, kantines of waterkranen. Het is belangrijk hiermee rekening te houden en bijvoorbeeld voldoende drinkwater mee te nemen.

Als werken in de buitenlucht iets voor jou is, heeft Vacatures in de Groenvoorziening een breed scala aan vacatures waarbij je heerlijk buiten kunt werken. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Vacatures in de buitenlucht

Opslaan

Gerelateerde artikelen

Stapel munten met handelsgrafiek, concept van financiële investering

Hoe kan ik snel Geld Verdienen?

In een wereld waarin flexibiliteit en vrijheid steeds belangrijker worden, groeit de interesse in het verdienen van geld vanuit huis exponentieel. Of je nu op zoek bent naar een extra inkomen, een passief inkomen wilt opbouwen of gewoon wilt profiteren van de mogelijkheden die het internet biedt, er zijn talloze manieren waardoor geld verdienen zonder […]

Lees artikel

Wat is de cao groenvoorziening 2023?

In deze blog willen wij als vacaturebank in de groenvoorziening graag wat informatie geven over de cao groenvoorzienig. De huidige cao groenvoorziening (collectieve arbeidsovereenkomst groen, grond en infrastructuur) loopt van 1 januari 2022 t/m 31 december 2023. We willen je in deze blog ook graag vertellen over ‘Wat is groenvoorziening?’. Wat is Groenvoorziening? Groenvoorziening betekent […]

Lees artikel

5 gouden tips voor een hovenier

Dit zijn de 5 gouden tips om een goede hovenier te worden: Zorg dat je beschikt over kennis en/of een opleiding Investeer in je kennis en opleiding op het gebied van tuinieren. Leer over verschillende planten, bodemtypen, tuinontwerp, en tuinonderhoudstechnieken. Certificeringen of cursussen kunnen je geloofwaardigheid vergroten en je helpen om hoogwaardige diensten aan te […]

Lees artikel