Voordelen en nadelen van werken in de buitenlucht?

Van storm, regen, hagel en sneeuw tot zonneschijn met een zacht briesje, wie buiten werkt heeft dagelijks te maken met verschillende weersomstandigheden. Werken in de buitenlucht heeft zowel voor- als nadelen. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje.

Of je nu hovenier, zonnepanelenmonteur of grondwerker bent, werken in de buitenlucht is ideaal als je een hekel hebt aan kantoorwerk. Het is echter belangrijk om zowel de voordelen als de nadelen te overwegen bij het kiezen van een baan of beroep.

Voordelen:

Weer: Als je werken op kantoor saai vindt, is werken in de buitenlucht een goede optie. Op mooie dagen kun je fluitend aan het werk terwijl je geniet van de omgeving.

Beweging: Bij buitenwerk beweeg je waarschijnlijk meer dan bij een kantoorbaan. Fysiek kan het werk veeleisender zijn, waardoor je meer beweegt. Ook zorgt de frisse lucht voor meer energie en ben je daardoor geneigd om meer te bewegen.

Gezondheid: Werken in de buitenlucht is gezonder omdat je frisse lucht inademt en vitamine D binnenkrijgt wanneer de zon schijnt. Natuurlijk licht kan ook leiden tot een betere slaap en gezonder slaap-waakritme.

Nadelen:

Weer: Hoewel het zonnetje kan schijnen, kan het werken onder ongunstige weersomstandigheden zoals vrieskou, storm, hagel en sneeuw een nadeel zijn. Het kan afhankelijk zijn van de persoon of deze weersomstandigheden als vervelend worden ervaren.

Veiligheid: Buitenwerk kan veiligheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals werken op hoogte of oververhitting door warmte. Het is daarom belangrijk om de geldende veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Faciliteiten: Een nadeel van werken in de buitenlucht is dat faciliteiten zoals toiletten, kantines en waterkranen niet altijd in de buurt zijn. Dit vereist dat je hier zelf voorzieningen voor treft, zoals voldoende drinkwater bij je hebben.